Sobrepes / Obesitat

L’alimentació és un factor clau per a la consecució de la salut. Una mala nutrició pot conduir a la instauració d’una malaltia, que si no es corregeix pot condicionar la qualitat de vida, o fins i tot acabar comprometent la vida mateixa.
Es considera que una persona te sobrepès quan l’índex de massa corporal (IMC) és superior a 25 kg/m2, però sempre, tot valor ideal s’ha d’ajustar a les característiques específiques de l’individu. No tothom és igual, ni tot es pot extrapolar a tothom.
Per seguir una dieta sana i equilibrada, hem de tenir en compte que s’han de fer 5 àpats al dia (esmorzar, mig matí, dinar, berenar i sopar), intentant seguir la “DIETA MEDITERRÀNIA”, no menjar àpats molt abundants, i intentar menjar de tots els grups alimentaris (verdura, carn, peix, cereals, i fruita), intentant que cada àpat encaixi en el següent esquema:

S’ha de procurar que el sopar sigui lleuger, i de digestió fàcil i intentant reduir al màxim els fregits i calderetes, pel seu alt contingut gras, com també els hidrats de carboni al vespre. Son prohibitius la brioixeria comercial i el fast food.
La bona dieta és imprescindible combinar-la amb la realització d’exercici, lo mínim aconsellable és caminar a pas lleuger un mínim de 30 minuts diaris sense parades. El ritme ha de ser constant i el suficient com per cansar-nos però sense esgotar-nos.

Posem al seu abast els nostres coneixements i recursos per ajudar-lo a aconseguir arribar al seu pes ideal.